MALDA MANO. Išties tikintieji suklestės, kurie nuolankūs savo maldose. antrasis islamo stulpas

Size: px
Start display at page:

Download "MALDA MANO. Išties tikintieji suklestės, kurie nuolankūs savo maldose. antrasis islamo stulpas"

Transcription

1 MANO MALDA antrasis islamo stulpas Išties tikintieji suklestės, kurie nuolankūs savo maldose. (Koranas, 23:1-2) ILIUSTRUOTA KNYGELĖ, ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO PRADEDANTIESIEMS AIŠKINANTI PRIVALOMOS MUSULMONŲ MALDOS EIGĄ Vertė viešoji įstaiga Švietimas ir paveldas" (svietimasirpaveldas. lt) LEIDINYS NESKIRTAS PARDAVIMUI

2 MANO MALDA. Antrasis islamo stulpas Kaunas 2016

3 UDK Ma381 Mano malda. Antrasis islamo stulpas Pirmasis leidimas, 2016 Versta iš: My prayer. The second pillar of Islam Translated into Lithuanian by permission of Iman Projects ISBN Iman Projects, Vertimas į lietuvių kalbą - Viešoji įstaiga Švietimas ir paveldas,

4 Esame labai dėkingi projektui Iman Projects ( už suteiktą teisę šią knygelę versti bei platinti lietuvių kalba

5 Kaskart paminėję Pranašą, musulmonai maldauja Viešpatį jį palaiminti, arabiškai tardami tokius žodžius: sallallahu aleihi,(صلى الله علیھ وسلم) ua-sallam kurie išvertus į lietuvių kalbą reiškia tebūnie jam taika ir Allaho palaima arba telaimina jį Allahas ir pasveikina. Toliau šie žodžiai bus žymimi tokiu simboliu:. Šiame leidinyje minimi Aukščiausiojo Allaho vardai bei rašomos ištraukos iš Korano. Labai prašome Jūsų elgtis pagarbiai ir nesinešti jo į purvinas vietas (pvz. tualetą).

6 5 MALDA VIENAS IŠ PAMATINIŲ ISLAMO STULPŲ. Tai yra pirmasis garbinimo veiksmas, kurį Allahas padarė privalomu, ir paskutinysis, kurį žmonės apleis. Nurodymas melstis buvo apreikštas tiesiogiai Pranašui r, jo kelionės į dangų metu ir nuo tada tai tapo privaloma kiekvienam sveiko proto, subrendusiam musulmonui. Malda yra pirmasis veiksmas, apie kurį bus klausiamas tikintysis, nes Allaho Pasiuntinys r sakė: Pirmasis veiksmas, už kurį vergas turės atsiskaityti Teismo Dieną, bus malda. Jeigu ji gera, tuomet likusieji jo veiksmai bus geri. O jeigu ji stokojanti, tada likusieji jo veiksmai bus stokojantys. Malda yra tokia svarbi, jog įsakyta ją atlikti bet kokioje situacijoje: nesvarbu, ar žmogus sveikas, ar pasiligojęs, ar meldžiasi stovėdamas, sėdėdamas ar gulėdamas, keliauja ar apsistojęs nuolatinėje vietoje, jaučiasi saugus ar gyvena baimėje. Malda yra mūsų raktas į sėkmę tiek šiame, tiek Pomirtiniame gyvenime. Allahas I Savo Šlovingoje Knygoje sako: Išties tikintieji suklestės, kurie nuolankūs savo maldose ir kitoje eilutėje: Kurie reguliariai atlieka savo maldas. Būtent jie yra įpėdiniai, kurie paveldės Firdausą (aukščiausią Rojaus pakopą), jie bus jame amžinai. (Koranas, 23: 1-2, 9-11) Pagrindinis šios leidinio tikslas yra padėti jums išmokti melstis taip, kaip mus to mokė Pranašas r. Tai - paprastas, iliustruotas maldos ir ritualinio apsiprausimo vadovas, kuris, tikimės, padės greitai suvokti ir įgusti tai atlikti. Norėdami detalesnių paaiškinimų, kreipkitės į savo vietinę mečetę arba ieškokite išsamesnių knygų apie maldą islamiškuose knygynuose. Prašome Aukščiausiojo Allaho priimti mūsų pastangas ir atleisti mūsų klaidas. In šaa Allah (jei Allahas panorės) ši knygelė bus naudinga.

7 6

8 7 MALDOS APIBRĖŽIMAS ), ص لاة ) Arabiškas žodis salah/salat reiškiantis malda, yra kilęs iš žodžio siletun ( ل ة,(ص reiškiančio ryšys, sąsaja. Islamo religijos kontekste salat yra islamo ritualinė malda. Ji yra vienas iš privalomų religinių ritualų, kurį kiekvienas paklusnus subrendęs musulmonas turi atlikti penkis kartus per dieną. Malda yra ryšys tarp žmogaus ir jo Kūrėjo, Aukščiausiojo Allaho I. ANTRASIS ISLAMO STULPAS Malda antrasis islamo stulpas. Tai pirmasis Viešpaties garbinimo veiksmas, kuris turi būti atliekamas įtikėjus į Aukščiausiojo Allaho Vienumą ir Muchammedo r buvimą Pranašu. Tai toks svarbus stulpas, jog musulmonai kviečiami atlikti maldą bet kokiomis aplinkybėmis. KAS PRIVALO MELSTIS Malda yra privaloma kiekvienam sveiko proto, subrendusiam musulmonui. Asmuo yra laikomas subrendusiu, kai jis pasiekia lytinę brandą. Tai turi keturis požymius ir bet kurio vieno iš jų pasireiškimas rodo, jog asmuo jau pasiekė lytinę brandą: 1. Naktinės poliucijos. 2. Plaukai intymiose vietose. 3. Menstruacijos (mergaitėms). 4. Penkiolikos metų sukaktis (pagal mėnulio kalendorių).

9 8 PENKIŲ KASDIENINIŲ MALDŲ PAVADINIMAI IR LAIKAI fadžr 2 vienetai Zuhr 4 vienetai 4 vienetai asr Aušros malda atliekama tarp aušros ir saulėtekio. Ją sudaro 2 vienetai (rakatai). Vidurdienio malda atliekama saulei perkopus aukščiausią tašką danguje. Ją sudaro 4 vienetai (rakatai). Popiečio malda atliekama laiko tarp vidurdienio ir saulėlydžio viduryje. Ją sudaro 4 vienetai (rakatai). 3 vienetai 4 vienetai maghrib Saulėlydžio malda iša Vakaro malda atliekama iš karto po saulėlydžio. Ją sudaro 3 vienetai (rakatai). atliekama visiškai sutemus. Jos laikas tęsiasi iki fadžr maldos, bet geriau yra ją atlikti dar iki vidurnakčio. Ją sudaro 4 vienetai (rakatai).

10 9 MELSKIS LAIKU Atmink, kiekvieną iš penkių privalomų maldų geriausia atlikti iškart, vos tik prasideda jai skirtas laikas. Maldos negalima atidėlioti be pateisinamos priežasties ir privalu ją atlikti iki baigiasi jai skirtas laikas. Allahas sako: Iš tiesų malda tikintiesiems privaloma nustatytu laiku. (Koranas, 4:103) PRALEISTOS MALDOS Sąmoningas maldos praleidimas yra viena iš didžiųjų nuodėmių. Prisiminus praleistą dėl užmiršimo maldą, privalu ją iš kart atlikti. Bet kuri praleista malda yra atliekama taip pat, kaip ji būtų atliekama jai skirtu laiku. MALDŲ TVARKARAŠTIS Norint sužinoti tikslų maldų laiką bet kuriuo metų laiku, patariama remtis vietinio islamo centro skelbiamu maldų tvarkaraščiu.

11 10 PRIVALOMOS (FARD) IR PAPILDOMOS (SUNNA) MALDOS Lentelėje nurodytas privalomų ir sunna vienetų, priskirtų kiekvienai maldai, skaičius. Privaloma paryškintuose langeliuose. Papildomos (sunna) maldos yra ypač rekomenduojamos ir žmogus gaus didžiulį apdovanojimą už jų atlikimą, tačiau jų praleidimas nelaikomas nuodėme. Malda Prieš Po Privaloma (papildoma) (papildoma) Fadžr 2 2* Zuhr arba (2 + 2) Asr Maghrib 2 3* 2 Iša 2 4* 2 * Žvaigždute pažymėtų maldų pirmuosiuose dviejuose vienetuose Korano sūros sakomos garsiai. Visuose kituose maldų vienetuose bei kitose maldose Korano sūros sakomos tyliai.

12 11 APSIVALYMAS IR ŠVARUMAS ط ھ ار ة - tahaara Apsivalymas užima svarbią vietą islame. Prieš pradedant maldą, privaloma išgryninti savo intencijas ir melstis tik vardan Vienintelio Allaho, o taip pat būtina apvalyti savo kūną bei drabužius. Higiena ir švara yra labai svarbūs musulmono gyvenimo aspektai. Privalome pasirūpinti, kad ant mūsų kūnų, drabužių bei maldos vietos nebūtų tokių nešvarumų kaip šlapimas, išmatos ar kitos nešvarios medžiagos. Jei tik yra galimybė arba jei tai nėra žalinga (pvz., dėl žaizdų), pasinaudojus tualetu patariama apsiplauti vandeniu intymias vietas. Privaloma ) غ س ل - ghusl visiškai apsiprausti (padaryti po vyro ir žmonos intymių santykių, po vyro ejakuliacijos (pvz., dėl naktinių poliucijų) ir pasibaigus moters menstruacijoms ar pogimdyviniam kraujavimui. ن ی ة - nyja INTENCIJA Visi veiksmai islame turi būti atliekami tyra intencija, t.y. bet koks veiksmas daromas tiktai vardan Allaho. Šlovingame Korane Allahas I sako: Iš tiesų Allahas myli su atgaila besikreipiančiuosius ir myli apsivalančiuosius! (Koranas, 2:222) Pranašas r yra pasakęs: Veiksmai (vertinami) pagal intencijas ir kiekvienas žmogus gaus (atpildą) už tai, ką ketino. Intencijos buveinė yra širdis. Ji garsiai nesakoma.

13 12 RITUALINIS MAŽASIS و ض وء - UDŪ APSIPRAUSIMAS

14 13 MAŽOJO APSIPRAUSIMO REIKŠMĖ Pranašas Muchammedas r yra sakęs: Malda nebus priimta iš nė vieno, kuris nėra tyras tol, kol jis neatliks udū. (Al-Bukhari) MAŽOJO APSIPRAUSIMO YPATYBĖS Allaho Pranašas r sakė: Kai musulmonas ar tikintysis, atlikdamas udū prausiasi veidą, kiekviena jo akimis padaryta nuodėmė nuplaunama kartu su vandeniu. Kai jis plaunasi rankas, kiekviena jo rankomis atlikta nuodėmė nuplaunama kartu su vandeniu. Kai jis plaunasi kojas, kiekviena jo kojomis padaryta nuodėmė nuplaunama kartu su vandeniu, kol jis lieka be nuodėmių. (Maliki ir kt.) PRIEŠ MAŽĄJĮ APSIPRAUSIMĄ 1 Jei yra poreikis, atlikite gamtinius reikalus ir nusiplaukite vandeniu intymias vietas. 2 Išsivalykite dantis su siuaku (angl. siwak, dantų lazdele) arba dantų šepetėliu kaip to mokė Pranašas Muchammedas r. 3 Turėkite intenciją atlikti ritualinį apsiprausimą (udū) artėjančiai maldai, o ne kaip įprastą higieninę procedūrą.

15 14 UDŪ ATLIKIMO EIGA ) ت ر ت یب - (tartyb Privalomi veiksmai iš eilės 1 Prieš apsiprausimą (udū): mintyse suformuluojame apsiprausimo intenciją, tada sakome: Bismi lliah Vardan Allaho 2 x3 Švariai nusiplauname rankas, įskaitant riešus ir tarpupirščius (3 kartus).

16 3 15 x3 Prasiskalaujame burną (3 kartus). Iš dešinės rankos saujos siurbtelime truputį vandens į burną, praskalaujame ir išspjauname. 4 x3 Dešine ranka pasisemiame vandens ir kiek įmanoma giliau įtraukiame jo į šnerves, tada, naudodami kairiąją ranką, vandenį iššnirpščiame (3 kartus). Burnos skalavimas ir nosies valymas gali būti atliekami vienu metu. 5 x3 Nusiprausiame visą veido sritį nuo kaktos iki smakro, nuo kairės ausies spenelio iki dešinės (1 arba 3 kartus). Vyrui, turinčiam barzdą, reikia dar kartą pasisemti vandens, užpilti jį ant smakro ir drėgnais pirštais iššukuoti barzdą iki šaknų.

17 16 6 x3 Pradėdami dešine, nusiplauname rankas iki alkūnių, įskaitant pačias alkūnes, plaštakas ir tarpupirščius (kiekvieną ranką po 3 kartus). 7 x1 Šlapiais pirštais perbraukiame per galvą. Pradedame nuo kirpčių ir baigiame ties nugarine plaukų augimo linija. Tuomet, neatitraukę rankų, tuo pačiu judesiu perbraukiame atgal (1 kartą). 8 Abiem smiliais tuo pačiu metu išsivalome abiejų ausų vidines puses, o nykščiais - užausius (1 kartą). x1

18 17 9 Pradėdami dešine koja, nusiplauname pėdas, įskaitant kulkšnis ir tarpupirščius (kiekvieną koją po 3 kartus). x3 10 Ašhadu an lia iliaha illia llahu ua ašhadu anna Muchammedan abduhu ua rasūluhu Aš liudiju, kad nėra kito dievo, verto garbinimo, išskyrus Allahą, ir liudiju, kad Muchammedas yra Jo tarnas ir Pasiuntinys. Allahumma idž al-ny minat-tauaabyna ua-dž alny minal-mutatahhiryna O Allahai, padaryk mane vienu iš tų, kurie prašo Tavo atleidimo, ir padaryk mane vienu iš tų, kurie apsivalo.

19 18 الم س ح - al-masch BRAUKIMAS - Pranašas Muchammedas r yra pasakęs: Aštuoni Rojaus vartai bus atverti tam, kuris gerai atliks apsiprausimą (udū), o tada ištars (minėtą maldavimą), ir jis įžengs į jį (Rojų) pro bet kuriuos iš jų. (Muslim) Vietoje pėdų plovimo leidžiama šlapiomis rankomis perbraukti per odines (tankias) kojines, jei tik šios buvo užmautos iš karto po ritualinio apsiprausimo (įskaitant pėdų plovimą) ir po to nebuvo numautos. Perbraukti reikia tik viršutinę pėdų pusę ir tik vieną kartą. Tai daryti leidžiama 24 valandas po ritualinio apsiprausimo, o keliautojui 3 dienas po ritualinio apsiprausimo. Praėjus šiam laiko tarpui, pėdos turi būti nuplautos ritualinio apsiprausimo metu ir braukimo (al-masch) laikotarpis prasideda iš naujo. Panašiai, jei ant kūno dalies, kuri turi būti plaunama udū metu, yra žaizda ir tos vietos plovimas gali pakenkti, tuomet leidžiama šlapia ranka perbraukti per tvarstomąją medžiagą.

20 19 VEIKSMAI, PANAIKINANTYS RITUALINĮ APSIPRAUSIMĄ Ritualinis švarumas baigiasi ir būtina iš naujo atlikti udū, jei ištinka kuris nors iš šių įvykių: 1. Oro pagadinimas. 2. Gamtinių reikalų atlikimas. 3. Kietas miegas, kai žmogus nebejaučia, kas su juo darosi. 4. Sąmonės praradimas arba apsvaigimas. 5. Intymių vietų prilietimas ranka ir pirštais be jokio barjero. 6. Intymūs santykiai tarp vyro ir žmonos, ejakuliacija (pvz., dėl naktinių poliucijų), menstruacinis ir pogimdyvinis kraujavimas. Šiais atvejais neužtenka tik udū, būtinas pilnas apsiprausimas,. غ س ل - ghusl vadinamas Pastaba: Moteris neturi melstis menstruacinio ir pogimdyvinio kraujavimo laikotarpiu tol, kol pasirodo kraujas. Praleistų maldų vėliau atlikti nereikia. Jei pamirštama, ar udū buvo panaikintas ar ne, laikoma, kad ritualinis apsiprausimas NĖRA panaikintas (nesvarbu, ar asmuo meldžiasi ar ne). Udū yra panaikinamas tik tuo atveju, jei asmuo yra įsitikinęs, jog padarė tai, kas jį panaikina.

21 20 ص لا ة - SALAT MALDA

22 21 PASIRUOŠIMAS MALDAI: 1 Tinkamų rūbų dėvėjimas. Maldos metu vyras privalo dėvėti drabužius, iš priekio ir nugaros dengiančius tai, kas yra tarp bambos ir kelių, bei dengiančius abu jo pečius. Drabužiai turi būti laisvi ir nepermatomi. Moteris privalo užsidengti visą savo kūną, išskyrus rankas ir veidą. Drabužiai turi būti laisvi ir nepermatomi. 2 Kūno, rūbų ir maldos vietos švara nuo netyrumų Tyrumo būsena atliktas ritualinis apsiprausimas (udū). Pranašas r yra pasakęs: Allahas nepriima maldos, kuri atliekama esant netyrumo būsenoje. (Muslim) Prasidėjęs maldos laikas. Allahas I sako: Iš tiesų malda tikintiesiems yra privaloma nustatytu laiku. Atsigręžimas veidu į maldos kryptį (kiblą) - Kaabą (Mekkoje). Kad ir kur bebūtų, melsdamiesi musulmonai privalo atsisukti į Mekką. Dabar būna ir specialių kompasų arba išmaniųjų telefonų programėlių, rodančių kiblą. 6 Pertvara (sutra - س ت رة ), atskirianti besimeldžiantįjį nuo praeivių priešais, kai žmogus meldžiasi vienas ir atviroje vietoje.

23 22 MALDOS EIGA PIRMASIS MALDOS VIENETAS (RAKATAS) Atsisukę į kiblą ir galvodami apie konkrečią privalomą ar neprivalomą maldą, mintyse suformuluojame intenciją ją atlikti. 1 Stovėdami iškeliame abi rankas delnais į išorę taip, kad pirštų galiukai siektų pečių arba ausų liniją, ir sakome: Allahu Akbar Allahas yra Didis! 2 Sudedame rankas ant krūtinės, dešinę ranką ant kairiosios, ir sakome: A ūzu billiahi minaš-šajtaanir-radžym Aš ieškau prieglobsčio pas Allahą nuo prakeikto Šėtono pinklių.

24 3 Recituojame sūrą Al-Faticha : 23 1 bismi lliaahir-rachmeenir-rachym Vardan Allaho, Maloningiausiojo, Gailestingiausiojo! 2 alchamdu lilliahi rabbil- alamyn Šlovė Allahui, pasaulių Valdovui. 3 arrachmeenir-rachym Maloningiausiam ir Gailestingiausiam, 4 meeliki jaumid-dyn Teismo Dienos Valdovui! 5 ijjaaka na budu ua ijjaaka nasta yn Išties, tik Tave mes garbiname ir tik Tavęs mes prašome pagalbos. 6 ihdinaas-siraatal-mustakym Išvesk mus į tiesų kelią,

25 24 3 Tęsinys 7 siratal-lazyna an amta alajhim Į kelią tų, kuriuos Tu apdovanojai gėrybėmis, ghairil-maghdūbi alejhim bet ne tų, kurie užsitraukė Tavo rūstybę, ua led-daaallyn ir ne tų, kurie paklydo. Eemyn O Allahai, atsakyk į mūsų maldą! 4 Jei tai pirmasis arba antrasis maldos vienetas (rakatas), tuomet recituojame kitą Korano skyrių (sūrą). Kelias trumpas Korano sūras rasite knygelės pabaigoje. Trečiame ir ketvirtame maldos rakate recituojame tik pirmąją Korano sūrą Al-Faticha.

26 5 25 Stovėdami iškeliame abi rankas taip kaip pirmoje nuotraukoje, ir sakome: Allahu Akbar Allahas yra Didis! 6 Nusilenkiame į juosmens padėtį (ruku) ir sustingstame. subchaana Rabbijal - Azymi x3 Šlovė mano Viešpačiui Didingiausiam! Sakome 3 kartus 7 Atsilenkdami, pakeliame rankas iki pečių ar ausų ir sakome: Sami a llaahu limen chemidah Allahas girdi tuos, kurie Jį šlovina.

27 26 8 Stovime visiškai išsitiesę, rankas priglaudę prie šonų ir sakome: Rabbana ua lakal-chamdu Mūsų Viešpatie, šlovė Tau! 9 Suklumpame į sukniubimo (sudžūdo) padėtį kaip yra parodyta apačioje, o tai darydami sakome: Allahu Akbar Allahas yra Didis! Svarbu: būdami sudžūdo padėtyje įsitikiname, jog liečiame žemę: 1. nosimi ir kakta; 2. abiem delnais, kurių pirštai yra suglausti; 3. abiem keliais; 4. abiejų pėdų pirštais, statmenai liečiančiais žemę, o ne ištiestais ant jos. Sudžūdo padėtyje sakome 3 kartus: x3 subchaana rabbijal- Alia Šlovė Viešpačiui Aukščiausiajam!

28 27 10 Atsitiesiame į sėdimą padėtį, sakydami: Allahu Akbar Allahas yra Didis! Tada sėdime ant kairiosios šlaunies, kairė pėda ištiesta ant žemės, dešinioji statmena jai. Dešiniosios pėdos pirštai turi būti nukreipti į kiblą, rankos padėtos ant kelių. Sakome 2 kartus: x2 Rabbi ghfirly O Allahai, atleisk man! 11 Suklumpame į sukniubimo (sudžūdo) padėtį antrą kartą kaip aprašyta 9 žingsnyje, o tai darydami sakome: Allahu Akbar Allahas yra Didis! Sudžūdo padėtyje sakome 3 kartus: Subchaana rabbijal- Alia Šlovė Viešpačiui Aukščiausiajam! x3 Pirmasis maldos vienetas (rakatas) baigtas. Toliau meldžiamės antrąjį maldos vienetą (rakatą), kuris yra paskutinis, jei malda sudaryta iš dviejų vienetų (rakatų).

29 28 ANTROJO ARBA PASKUTINIOJO MALDOS VIENETO (RAKATO) ATLIKIMAS 1 Pakildami iš sėdimos padėties, sakome: Allahu Akbar Allahas yra Didis! 2 Pakartojame aprašytus pirmojo maldos vieneto (rakato) 3-11 žingsnius.

30 29 Po 11 žingsnio sakome: Allahu Akbar Allahas yra Didis! Atsitiesiame į sėdimąją padėtį, abi rankas pasidedame ant kelių. Dešinį delną suspaudžiame į kumštį, šios rankos smilių pakeliame ir nukreipiame į kiblą. 3 TĘSINYS Tuomet tyliai sakome tašahudą: 1 Attechijjeetu liliahi uas-saluaatu uat-tajjibeetu Visos mūsų maldos, šlovė bei gėris skiriami Allahui. 2 assalaamu aleika ajjuhee nnabijju telydi tave taika, o Pranaše, 3 ua rachmatu llaahi ua barakeetuhu Allaho gailestis ir Jo palaima.

31 30 3 TĘSINYS 4 assalaamu aleinee ua alia ibadi lleehis-saalichyna tebūnie taika mums visiems ir teisingiems Allaho vergams. 5 Ašhadu an lia iliaaha illia llah Aš liudiju, jog nėra kito dievo, išskyrus Allahą; 6 ua ašhadu anna Muchammedan abduhu ua rasūluhu ir liudiju, jog Muchammedas - Jo vergas ir pasiuntinys.

32 31 KĄ DARYTI TOLIAU? Pabaigėme pirmą ir antrą maldos vienetus (rakatus). Ką daryti toliau, priklauso nuo to, kokią maldą meldžiamės ir kiek vienetų ją sudaro. Pagal šią lentelę sužinosime tolesnius veiksmus. FADŽR Pirmas rakatas Antras rakatas Pabaigiame maldą žr. 28 psl. ZUHR, ASR, IŠA Pirmas rakatas Antras rakatas Trečias rakatas Ketvirtas rakatas Pabaigiame maldą žingsniai 3 11 žr. 24 psl. žr. 28 psl. nuo 19 psl. MAGHRIB Pirmas Antras Trečias Pabaigiame rakatas rakatas rakatas maldą žr. 24 psl. žr. 28 psl.

33 32 MALDOS PABAIGIMAS Besimeldžiantysis sako salauatą - ص ل و ات (maldavimą): 1 1 Allahumma salli alia Muchammedin O Allahai, išaukštink Muchammedą 2 ua alia eeli Muchammadin ir Muchammedo šeimą 3 kamee salejta alia Ibrahyma taip, kaip išaukštinai Abraomą 4 ua alia eeli Ibrahyma ir Abraomo šeimą 5 innaka Chamydun Madžydun Tu iš tiesų esi Išaukštintas, Šlovingasis!

34 33 1 TĘSINYS 6 ua beerik alia Muchammedin Ir palaimink Muchammedą 7 ua alia eeli Muchammadin ir Muchammedo šeimą 8 kama barakta alia Ibrahyma taip, kaip Tu palaiminai Abraomą 9 ua alia eeli Ibrahyma ir Abraomo šeimą, 10 innaka Chamydun Madžydun Tu iš tiesų esi Išaukštintas, Šlovingasis.

35 34 Po tašachudo ir salauato galima papildomai kreiptis į Allahą su maldavimu, o po to pabaigiame maldą sakydami ت س ل يم - taslymą Į DEŠINĘ Pasukame galvą į dešinę pusę ir sakome: Assalamu aleikum ua rachmatu llahi Taika jums ir Allaho malonė. Į KAIRĘ Pasukame galvą į kairę pusę ir sakome: Assalaamu aleikum ua rachmatu llahi Taika jums ir Allaho malonė. Malda pabaigta. Po jos gerai atlikti papildomus veiksmus ir papildomas maldas (jei prie atliktos maldos yra priskirta papildomų). Papildomi veiksmai PO MALDOS Sakome žodžius: x33 x33 x34 Subchaana llah Išaukštintas yra Allahas! Alchamdu lilliah Šlovė Allahui! Allahu Akbar Allahas yra Didis!

36 35 KELI TRUMPI KORANO SKYRIAI ) سور ة - (SŪROS Atlikdami pirmuosiuos du maldos vienetus, po sūros Al-Faticha galite sakyti vieną iš šių Korano sūrų arba bet kurią kitą. SŪRA KAUSAR ( GAUSYBĖ ) [ Nr. 108] Bismi lliaahir-rachmeenir-rachym Vardan Allaho Maloningojo, Gailestingojo! 1 inna a atajnakal-kausar Iš tiesų Mes dovanojome tau Kausar (gausybės upę Rojuje). 2 fasalli lirabbika uanhar Pasimelsk gi savo Viešpačiui ir aukok (aukojamąjį gyvulį)! 3 inna šeeniaka hual-abtar Juk tavo nekentėjas striukis.

37 36 SŪRA IKHLAS ( VISIŠKAS ATSIDAVIMAS ) [ Nr. 112] Bismi lliaahir-rachmeenir-rachym Vardan Allaho Maloningojo, Gailestingojo! 1 kul hua llaahu achad Sakyk: Jis Allahas Vienas, 2 allahus-samad Allahas, Amžinas; 3 liam jalid ua lam jūliad negimdo ir nebuvo pagimdytas, 4 ua lam jakul lahu kufuan achad ir nėra Jam lygių nė vieno!

38 37 SŪRA FALAK ( AUŠRA ) [Nr. 113] Bismi lliaahir-rachmeenir-rachym Vardan Allaho Maloningojo, Gailestingojo! 1 kul a ūzu birabbil-falak Sakyk: Ieškau prieglaudos pas aušros Valdovą 2 min šarri mee khalak nuo blogio to, kurį Jis sukūrė, 3 ua min šarri ghasikin izee uakab nuo blogio tamsos, kada ji užkloja, 4 ua min šarrin-naffeesati fil- ukad nuo pykčio kerėtojų, kurios pučia į mazgus, 5 ua min šarri cheesidin iza chasad nuo blogio pavyduolio, kai jis pavydi!

39 38 SŪra AN-NAS ( ŽMONĖS ) [Nr. 114] Bismi lliaahir-rachmeenir-rachym Vardan Allaho Maloningojo, Gailestingojo! 1 kul a ūzu bi rabbin-nees Sakyk: Ieškau prieglaudos pas žmonių Viešpatį, 2 maliki-nnees žmonių Valdovą, 3 iliahin-nees žmonių Dievą, 4 min šarril-uasueesil-khannas nuo blogio šnibždančio pagundas (Šėtono), kuris dingsta (tik išgirdęs Allaho vardą), 5 alliazy juasuisu fy sudūrin-nas kuris šnibžda į žmonių krūtines, 6 minal-džinnati uan-nas nuo džinų ir nuo žmonių!

40 MANO UŽRAŠAI 39

41 Ma381 Mano malda. Antrasis islamo stulpas; iš anglų kalbos vertė viešoji įstaiga Švietimas ir paveldas. - Kaunas: viešoji įstaiga Švietimas ir paveldas, p. ISBN (Pirmasis leidimas) Pranašas Muchammedas, tebūnie jam taika ir Viešpaties palaima, yra pasakęs: Pirmasis veiksmas, už kurį tikintysis turės atsiskaityti Teismo Dieną, bus malda. Jeigu ji yra gera, tuomet likusieji jo veiksmai bus geri. O jeigu ji stokojanti, tada likusieji jo veiksmai bus stokojantys. Ši mokomoji priemonė Mano MALDA skirta padėti išmokti teisingai atlikti maldą taip, kaip mokė Pranašas Muchammedas, tebūnie jam taika ir Viešpaties palaima. Jūsų rankose yra supaprastintas ir iliustruotas konspektas, kuris pažingsniui išmokys atlikti maldą bei paskatins atlikti ją reguliariai. Norėdami palengvinti mokymąsi, pateikiame ir paruoštukę, į kurią žiūrėdami, pradžioje galite atlikinėti maldą, nebijodami suklysti. UDK MANO MALDA. ANTRASIS ISLAMO STULPAS Pirmasis leidimas Iš anglų kalbos vertė viešoji įstaiga Švietimas ir paveldas Išleido viešoji įstaiga Švietimas ir paveldas, Lygybės g , Kaunas el. p. info@svietimasirpaveldas.lt, Tiražas 500 egz.

42 MANO MALDA Norėdami daugiau sužinoti apie islamą, apsilankykite svetainėje Vertė VšĮ Švietimas ir paveldas" LEIDINYS NESKIRTAS PARDAVIMUI

REKVIZITAI.

REKVIZITAI. REKVIZITAI VšĮ Litvakų kapinių katalogas MACEVA Į/k: 302660894 el. paštas: info@litvak-cemetery.info Banko sąskaita: LT88 7044 0600 0773 9987 (SEB bankas, SWIFT: CBVILT2X) www.litvak-cemetery.info MACEVA

More information

p.11 I wrote this book when I was twenty eight. (ir eina peklon kaip neparašyčiau aš tokios knygos tokiam amžiuj...)

p.11 I wrote this book when I was twenty eight. (ir eina peklon kaip neparašyčiau aš tokios knygos tokiam amžiuj...) R. D. Laing The Divided Self [en] p.9 The present book is a study of schizoid and schizophrenic persons; its basic purpose is to make madness, and the process of going mad, comprehensible. p.11 I wrote

More information

Dėmesio: ST. PETER LITHUANIAN PARISH S. BOSTON, MA NEWSLETTER March /17 2 pm Penance Service 4 pm Gyvieji ir mirusieji parapijiečiai

Dėmesio: ST. PETER LITHUANIAN PARISH S. BOSTON, MA NEWSLETTER March /17 2 pm Penance Service 4 pm Gyvieji ir mirusieji parapijiečiai ST. PETER LITHUANIAN PARISH S. BOSTON, MA NEWSLETTER March 2012 WEEKEND MASSES: Sundays 9:00 a. m. (English) & 10:30 a.m. (Lithuanian) WEEKDAY MASSES in Rectory chapel, exceptions listed in schedule No

More information

Wudhoo & Salaa Assessment

Wudhoo & Salaa Assessment Wudhoo & Salaa Assessment Name: Age: Class: Comments Wudhoo Salaa QSchools LEARNING PROGRAMME WUDHOO ASSESSMENT Wudhoo was taught by the Prophet (pbuh) after he came back from Me raj, where he performed

More information

life and the best of the next. Try to learn the prayers [duas] that the Prophet used to say, as they cover every possible need we could ever have.

life and the best of the next. Try to learn the prayers [duas] that the Prophet used to say, as they cover every possible need we could ever have. The Farewell Scene الت ح ي ات ل ل ه و ال صل و ات و الط ي ب ات ال سلا م ع ل ي ك أ ي ه ا الن بى و ر حم ة االله و ب ر ك ات ه ال سلا م ع ل ي ن ا و ع ل ى ع ب اد االله ال صالح ين أ ش ه د أ ن لا إ ل ه إ لا االله

More information

KHOJA SHIA ITHNA-ASHARI JAMAAT MELBOURNE INC. In the name of Allah (swt), the Most Compassionate, the Most Merciful

KHOJA SHIA ITHNA-ASHARI JAMAAT MELBOURNE INC. In the name of Allah (swt), the Most Compassionate, the Most Merciful KSIJ MELBOURNE KHOJA SHIA ITHNA-ASHARI JAMAAT MELBOURNE INC. ABN: 17 169 570 29 In the name of Allah (swt), the Most Compassionate, the Most Merciful AMAAL OF LAYLATUL QADR 19TH RAMADHAN (TOTAL 1 HOUR

More information

lessons from ahâdeeth shareef by Moulana Naeem Motala commentary on with emphasis on perfecting one s character lesson eight

lessons from ahâdeeth shareef by Moulana Naeem Motala commentary on with emphasis on perfecting one s character lesson eight 3 lessons from ahâdeeth shareef by Moulana Naeem Motala commentary on رحمة الله عليه 40 ahâdeeth arba een of Imaam Nawawi with emphasis on perfecting one s character lesson eight ا ل ح م د ل ل ه ن ح م

More information

Welcome to ALI 440: Topical Tafsir of Quran Family Relationships

Welcome to ALI 440: Topical Tafsir of Quran Family Relationships Welcome to ALI 440: Topical Tafsir of Quran Family Relationships Check the following verses in your copy of the Quran Verses for today s session 1) Sura Nur, no.24, verse 36 2) Sura Nahl, no.16, verse

More information

Simple Daily Deeds for Jannah

Simple Daily Deeds for Jannah Simple Daily Deeds for Jannah Simple Daily Deeds for Jannah بسم الله الرحمن الرحيم All praises are due solely to Allah the Most High and The Most Merciful. We ask Allah to bestow His peace and blessings

More information

Surah Mumtahina. Tafseer Part 1

Surah Mumtahina. Tafseer Part 1 Surah Mumtahina Tafseer Part 1 In the name of Allah the Gracious and Most Merciful 1. O you who have believed, do not take My enemies and your enemies as allies, extending to them affection while they

More information

LIETUVOS KARIUOMENĖS MOKYMO IR DOKTRINŲ VALDYBOS ŠTABO ANGLŲ KALBOS TESTAVIMO SKYRIUS LKS STANAG 6001 RAŠYMO TESTO PAVYZDŽIAI IR VERTINIMAS

LIETUVOS KARIUOMENĖS MOKYMO IR DOKTRINŲ VALDYBOS ŠTABO ANGLŲ KALBOS TESTAVIMO SKYRIUS LKS STANAG 6001 RAŠYMO TESTO PAVYZDŽIAI IR VERTINIMAS LIETUVOS KARIUOMENĖS MOKYMO IR DOKTRINŲ VALDYBOS ŠTABO ANGLŲ KALBOS TESTAVIMO SKYRIUS LKS STANAG 6001 RAŠYMO TESTO PAVYZDŽIAI IR VERTINIMAS Vilnius, 2012 MINISTRY OF NATIONAL DEFENCE REPUBLIC OF LITHUANIA

More information

Islam and The Environment

Islam and The Environment Islam and The Environment By Sh Kazi Luthfur Rahman Human beings are representatives of Allah: Allah, the almighty appointed human beings as his representatives in this world and he made them responsible

More information

Crack the Ramadan Code! Junior version Created by

Crack the Ramadan Code! Junior version Created by CUT OUT EACH BOX AND PLACE IN SEPERATE ENVELOPES. MAKE SURE YOU WRITE THE QUESTION NUMBER ON THE ENVELOPE TOO. 1.What is the name of this special month we are in? RAMADAN 2.What are these? We eat these

More information

The Performance of the Umrah

The Performance of the Umrah The Performance of the Umrah 1. When you reach the prescribed station (Meeqaat), the Sunnah is that you clean yourself, wash the whole of your body, and apply some perfume to your body but not your garments

More information

the soul in limbo 2016 The Cobra Museum of 6th edition Cobra Art Prize Amstelveen TEE TEE TEE sources work Jennifer 01/15

the soul in limbo 2016 The Cobra Museum of 6th edition Cobra Art Prize Amstelveen TEE TEE TEE sources work Jennifer 01/15 the soul in limbo 2016 The Cobra Museum of Modern Art, NL 6th edition Cobra Art Prize Amstelveen The exhibition highlights various thematic aspects of Tee s work over the past decade including the most

More information

Muharram 27, 1438/ October 29, 2016

Muharram 27, 1438/ October 29, 2016 1 ALI 374: Arba in Ziyārat We plan to discuss the importance and etiquette of pilgrimage to Najaf, Karbala, Kazimayn and Samarra. The course will focus on connecting spiritually to the Imams who are visited

More information

ISLAMIC CREED ( I ) Instructor: Dr. Mohamed Salah

ISLAMIC CREED ( I ) Instructor: Dr. Mohamed Salah ISLAMIC CREED ( I ) العقيدة اإلسالمية Instructor: Dr. Mohamed Salah Islamic Creed Series THE IMPORTANCE OF STUDYING AQEEDAH Imam Abu-Hanifa said, "The understanding of faith is better than understanding

More information

Introduction to Sahifa Sajjadiyya

Introduction to Sahifa Sajjadiyya Introduction to Sahifa Sajjadiyya ALI 201, 2/6: Shawwal 1432/ September 2011 Objective: The course will cover a comprehensive discussion on the significance, role and authenticity of Sahifa Sajjadiyya.

More information

NAMES OF ALLAH. 6/20/17 Al Afuw The All Pardoning. Notes from Al Huda Sisters Ramadan 25, 1438

NAMES OF ALLAH. 6/20/17 Al Afuw The All Pardoning. Notes from Al Huda Sisters Ramadan 25, 1438 NAMES OF ALLAH 6/20/17 Al Afuw The All Pardoning Notes from Al Huda Sisters Ramadan 25, 1438 Names of Allah AL AFUW THE ALL PARDONING ALLAH AL AFUW Allah created everything around us to worship Him. This

More information

2-How old was the Prophet Muhammad (SAW) when the Qurán was revealed to him?

2-How old was the Prophet Muhammad (SAW) when the Qurán was revealed to him? Grade 8 Islamic Education in English Summer School International School of Arts and Sciences ISAS 2013 2014 Name: Exercise 1: Review Questions: 1- What is Al Wahy? 2-How old was the Prophet Muhammad (SAW)

More information

Race to Jannah - 6 Group E: Surah Taha

Race to Jannah - 6 Group E: Surah Taha طھ{ 1 } Race to Jannah - 6 Group E: Surah Taha ب س م ال رح م ن ال رح یم In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful م ا أ ن ز ل ن ا ع ل ی ك ال ق ر آن ل ت ش ق ى إ لا ت ذ ك ر ة ل م ن ی خ ش

More information

Muslim Inpatients Guide for North Lincolnshire

Muslim Inpatients Guide for North Lincolnshire Muslim Inpatients Guide for North Lincolnshire SCUNTHORPE CENTRAL MOSQUE advice attained from the relevant bodies. The reader should regularly consult with the Local Authorities and Religious organizations

More information

THE LONDON CENTRAL MOSQUE TRUST LTD & THE ISLAMIC CULTURAL CENTRE

THE LONDON CENTRAL MOSQUE TRUST LTD & THE ISLAMIC CULTURAL CENTRE emembrance 2019 1440 1441 Hijri Islamic Calendar Published and distributed by Tel: 020 8539 4885 Web: www.darussalam.com Calendar Design Jannah Haque www.artofjannah.com paintboxmelody@outlook.com E-mail:

More information

Ways the Misguided Youth Bent on Takfīr & Bombings

Ways the Misguided Youth Bent on Takfīr & Bombings Ways the Misguided Youth Bent on Takfīr & Bombings Contradict Islam بذل النصح والتذكري لبقايا ااملفتونني بالتكفري والتفجري Title: Original Author: Abd al-muḥsin al- Abbād Source: http://islamancient.com/ressources/docs/101.doc

More information

O' Allāh send Your blessings on Muhammad and the family of Muhammad.

O' Allāh send Your blessings on Muhammad and the family of Muhammad. Dua a for Twenty-Third Night of Ramadan م ص الل و غ ل م ح م د و ا ل م ح م د O' Allāh send Your blessings on Muhammad and the family of Muhammad. allahumma salli `ala muhammadin wa ali muhammadin ب س م

More information

THE OBLIGATION OF ZAKAT

THE OBLIGATION OF ZAKAT FRIDAY SERMON 13 Ramadan 1435H / 11 July 2014 THE OBLIGATION OF ZAKAT USTAZ IBRAHIM KHALIL BIN ABDULLAH Imam MASJID SULTAN ISMAIL UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA Dear Brothers, I would like to remind myself

More information

The Reason for the Revelation of this Surah and its Virtues

The Reason for the Revelation of this Surah and its Virtues Revealed in Makkah The Reason for the Revelation of this Surah and its Virtues Imam Ahmad recorded from Ubayy bin Ka`b that the idolators said to the Prophet, "O Muhammad! Tell us the lineage of your Lord.''

More information

President s Message by Dr. Mohammad Saleem

President s Message by Dr. Mohammad Saleem 86 THE BOND NOV 2013 / MUHARRAML 1435 AH Volume 22, Issue 10 I ISLAMIC SOCIETY OF KINGSTON 1477 SYDENHAM ROAD Kingston, ON K7L 4V4 The believers are only the ones who have believed in Allah and His Messenger

More information

The Day of Arafah, Eid and the Days of Tashriq

The Day of Arafah, Eid and the Days of Tashriq The Day of Arafah, Eid and the Days of Tashriq The Best Day of the Year The magnificent ten days of Dhu l Hijjah are almost over and we are approaching their climax, which is the Day of Arafah (9 th Dhu

More information

HE NEEDS TO COMPLETE RECITATION OF THE WHOLE QUR AN IN AN

HE NEEDS TO COMPLETE RECITATION OF THE WHOLE QUR AN IN AN The carrier of the Qur an cannot have the same behavior as the one who is not a carrier of the Qur an. This is a big responsibility- to be a muslimah who is a carrier of the Qur an and to be a student

More information

Understand Qur an the Easy Way. Lesson-10: Supplications while Bowing down, Raising up & Prostration

Understand Qur an the Easy Way. Lesson-10: Supplications while Bowing down, Raising up & Prostration In the name of Allah, Most Beneficent, Most Merciful Understand Qur an the Easy Way For Primary School Children (Book-1) Lesson-10: Supplications while Bowing down, Raising up & Prostration [In Ruku while

More information

Revealed in Mecca. Consist of 34 verses LESSONS FROM LUQMAN. Br. Wael Ibrahim. How can we implement the lessons in our daily lives?

Revealed in Mecca. Consist of 34 verses LESSONS FROM LUQMAN. Br. Wael Ibrahim. How can we implement the lessons in our daily lives? Revealed in Mecca Consist of 34 verses LESSONS FROM LUQMAN Br. Wael Ibrahim How can we implement the lessons in our daily lives? The Chapter of Child Education The chapter is about Luqman s education and

More information

Safar The 2 nd Month of Islamic Calendar

Safar The 2 nd Month of Islamic Calendar ا ع و ذ ب اہ لل م ن الش ی ط ن الر ج ی م ا ل ح م د ہ ل ل ک م ا ھ و ا ھ ل ہ و الص ل وۃ و الس ل م ع ل ی س ی د و ل د اد م ک م ا ی ح ب و ی ر ض ی ب ا ن ی ص ل ی ع ل ی ہ In The Name Of Allah The Most Compassionate

More information

Prophet Muhammad's Manner of Performing Prayers (May peace and blessings of Allah be upon him)

Prophet Muhammad's Manner of Performing Prayers (May peace and blessings of Allah be upon him) Prophet Muhammad's Manner of Performing Prayers (May peace and blessings of Allah be upon him) By Shaikh Abdul-Aziz Bin Abdullah Bin Baz (May Allah s Mercy Be Upon him) All praise be to Allah alone, and

More information

Names of Allah Al Musa ir CLASS 11. January 7, Rabi Al Akhir Sunday Evening

Names of Allah Al Musa ir CLASS 11. January 7, Rabi Al Akhir Sunday Evening Names of Allah Al Musa ir CLASS 11 January 7,2018 20 Rabi Al Akhir Sunday Evening Name of Allah- Al Musa ir Surah Aal-e-Imran Ayah 29-30 The theme is Surah Imran is firmness in the religion. This means

More information

The Golden Moments in the life of a Muslim

The Golden Moments in the life of a Muslim بسم هللا الرحمن الرحيم The Golden Moments in the life of a Muslim ب س م الل ه الر ح م ن الر ح يم إ ن ا أ نز ل ن اه ف ي ل ي ل ة ال ق د ر ١ و م ا أ د ر اك م ا ل ي ل ة ال ق د ر ٢ ل ي ل ة ال ق د ر خ ي ر م

More information

Questions of the Grave Class Muharram 1948/October 27, 2014

Questions of the Grave Class Muharram 1948/October 27, 2014 Questions of the Grave Class 10 26 Muharram 1948/October 27, 2014 Review: Why do we have to talk about the Questions of the Grave while we are alive?that time when we die, no one will tell us. We have

More information

ALI 256: Spiritual and Jurisprudential aspects Salaat

ALI 256: Spiritual and Jurisprudential aspects Salaat ALI 256: Spiritual and aspects Salaat SESSION 3: Al-Sadiq Seminary Surrey, BC March 1, 2014/ Rabi II 29, 1435 1 Getting closer thru Du ā, 2:186 و إ ذ ا س أ ل ك ع ب اد ي ع ي ن ف إ ي ن ق ر يب أ ج يب د ع

More information

The Virtues of Surah An-Nasr

The Virtues of Surah An-Nasr The Virtues of Surah An-Nasr Revealed in Makkah It has been mentioned previously that - it (Surah An-Nasr) is equivalent to one-fourth of the Qur'an and that - Surah Az-Zalzalah is equivalent to one-fourth

More information

TIME WITH THE GLORIOUS QUR AN-PART ONE (1)

TIME WITH THE GLORIOUS QUR AN-PART ONE (1) ISLAMIC UNIVERSITY COLLEGE, GHANA TIME WITH THE GLORIOUS QUR AN-PART ONE (1) QUR AN 2: 2-4 TOPIC: Qualities of the Pious and Righteous By: Dr. Mohsen Maarefi, IUCG President In the name of Allah the Beneficent

More information

Sins got you down and you don't know how to stop

Sins got you down and you don't know how to stop بسم الله الرحم ن الرحیم Sins got you down and you don't know how to stop by Asma bint Shameem Making mistakes and committing sins are a part of human nature and no one will be free of it. All of us fall

More information

Fiqh of Salat-1 Part: Five. Taught by: Hacene Chebbani

Fiqh of Salat-1 Part: Five. Taught by: Hacene Chebbani Fiqh of Salat-1 Part: Five Taught by: Hacene Chebbani Pillars of Salat-Continued 6. Standing in an upright position after Ruku : Abu Humaid said while describing his prayer (pbuh): He would raise his head

More information

Ayatul Kursi (2: )

Ayatul Kursi (2: ) Ayatul Kursi (2:255-257) Ayatul Kursi (2:255-257) & Aamenar Rasul (2:285, 286) My Ayatul Kursi & Aamenar Rasul Workbook www.qfatima.com Name: AYATUL KURSI Suratul Baqara 2:255 257 The verse of the 'Throne'

More information

José María Zamora Calvo. Madrido universitetas, Ispanija Autonomous University of Madrid, Spain

José María Zamora Calvo. Madrido universitetas, Ispanija Autonomous University of Madrid, Spain https://doi.org/10.24101/logos.2017.67 Gauta 2017 10 25 José María Zamora Calvo Madrido universitetas, Ispanija Autonomous University of Madrid, Spain Kelios pastabos apie plotiniškąjį logos: emanacinė

More information

Commentary of Mustafa Jaane Rahmat Salam Verse No. 82

Commentary of Mustafa Jaane Rahmat Salam Verse No. 82 www.musjidulhaq.com ا ع وذ ب اہ لل م ن الش ی ط ن ال ر ج ی م ا ل ح م د ہ ل ل ک ما ھ و ا ھ ل ہ و الص ل وۃ و الس ل م عل ی س ی د و ل د ا د م ک ما ی ح ب و ی ر ضی ب ا ن ی صل ی عل ی ہ In The Name Of Allah The

More information

Etinė stadija ir jos ribos Søreno Kierkegaard'o filosofijoje. Ethical Stage and Its Limits in Søren Kiekegaard's Philosophy. filosofiniai tyrinėjimai

Etinė stadija ir jos ribos Søreno Kierkegaard'o filosofijoje. Ethical Stage and Its Limits in Søren Kiekegaard's Philosophy. filosofiniai tyrinėjimai Etinė stadija ir jos ribos Søreno Kierkegaard'o filosofijoje Etinė stadija ir jos ribos Søreno Kierkegaard'o filosofijoje Vytauto Didžiojo Universitetas HMF Filosofijos katedra Donelaičio g. 52, Kaunas

More information

IS COUNTING TASBEEH AFTER THE PRAYER TO BE DONE WITH THE RIGHT HAND OR BOTH? 1

IS COUNTING TASBEEH AFTER THE PRAYER TO BE DONE WITH THE RIGHT HAND OR BOTH? 1 ه ل ع ق د ال س ح ب ع د الص لاة ك و ن اب ل ی د ال ی م ن ى ا م ك ل تا ال ی د ن IS COUNTING TASBEEH AFTER THE PRAYER TO BE DONE WITH THE RIGHT HAND OR BOTH? 1 بسماللهالرحمنالرحيم Tasbeeh with the right hand

More information

Supplications That Protect The Believer Against All Forms of Harm A Weapon Against The Recent Bout of Hate Crimes Against Muslims

Supplications That Protect The Believer Against All Forms of Harm A Weapon Against The Recent Bout of Hate Crimes Against Muslims A Weapon Against The Recent Bout of Hate Crimes Against Muslims (حفظه الله) Compiled by Abū Isma īl Muṣṭafá George DeBerry In light of the recent appearance of hate crimes against Muslims in various countries,

More information

40 HADITH REFLECTIONS ON MARKETING & BUSINESS

40 HADITH REFLECTIONS ON MARKETING & BUSINESS 40 HADITH REFLECTIONS ON MARKETING & BUSINESS Nurhafihz Noor Chartered Islamic Marketer, International Islamic Marketing Association Member, Chartered Institute of Marketing www.hafihz.com First published

More information

ALI 258: Qualities of a Faithful believer Khutba No. 87 March 25, 2014/ Jumadi I 23, 1435

ALI 258: Qualities of a Faithful believer Khutba No. 87 March 25, 2014/ Jumadi I 23, 1435 ALI 258: Qualities of a Faithful believer Khutba No. 87 March 25, 2014/ Jumadi I 23, 1435 What is the difference between faith and conviction? What are good qualities of speech and silence? How would you

More information

Five Times Salah at a glance (Fard & Sunnah) According to Sahih Hadith

Five Times Salah at a glance (Fard & Sunnah) According to Sahih Hadith Five Times Salah at a glance (Fard & Sunnah) According to Sahih Hadith Waqt Sunnah (Raka t) Fard (Raka t) Sunnah (Raka t) Witr (Raka t) Fajr 2 2 Dhuhr 2 + 2 4 2 Asr 4 Maghrib 3 2 Ishaa 4 2 1 or 3 Total

More information

QUR ANIC ARABIC - LEVEL 1. Unit ٢٦ - Present Passive

QUR ANIC ARABIC - LEVEL 1. Unit ٢٦ - Present Passive QUR ANIC ARABIC - LEVEL 1 Unit ٢٦ - Present Passive 1 Today s lesson Present Passive Classwork Unit 26 Correction Unit 21, 22, 23, 24 2 ا ل ف ع ل - Verb Present tense action is incomplete a) either being

More information

IMAMIA SUNDAY SCHOOL. Name: Class: Teacher: WORKBOOK: 1 AGES: 5 Yrs

IMAMIA SUNDAY SCHOOL. Name: Class: Teacher: WORKBOOK: 1 AGES: 5 Yrs IMAMIA SUNDAY SCHOOL Name: Class: Teacher: WORKBOOK: 1 AGES: 5 Yrs Student Workbook 1 - Aqāid Lesson 1 The Kalima Read the 1 st Line of the Kalima as you colour. الل ه اال ال ا ل ه Lā ilāha ilallāh There

More information

Anapus laiko ir erdvės

Anapus laiko ir erdvės Anapus laiko ir erdvės Jo Dieviškoji Kilnybė A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada. AUTORINĖS TEISĖS: Tai yra elektroninė šios spausdintos knygos versija, skirta susipažinimui, ir neskirta PERPARDAVIMUI.

More information

For Children. A step-by-step guide to perfect our obligatory prayer (Salah) according to the Qur an and the Sunnah

For Children. A step-by-step guide to perfect our obligatory prayer (Salah) according to the Qur an and the Sunnah For Children Prophet s (pbuh) Prayer A step-by-step guide to perfect our obligatory prayer (Salah) according to the Qur an and the Sunnah Presented by Amir Zaman & Nazma Zaman 1 2 Amir Zaman Nazma Zaman

More information

Allah accepts only from the pious. (5:27)

Allah accepts only from the pious. (5:27) ه ح ي ا ع ف ق ح د أ ن ل ع ف ح ضل ال شام ل ه و إ ح حساى ال ح ك م ل ل ع ه و ح حد ه ال ش يك ح ن ال إ هل إ ه ال ا ل ل د ح شه أ ال ح هد ل ل ان و ص ي ان و أ ض ق ي ام ر م و أ ح شه د أ ه ن س ي د ى ا و ى ب ه يي

More information

Importance of Jama`ah & Ukhuah in Islam. Organize by Toronto Islamic Centre

Importance of Jama`ah & Ukhuah in Islam. Organize by Toronto Islamic Centre Importance of Jama`ah & Ukhuah in Islam Organize by Toronto Islamic Centre و اع ت ص م وا ب ح ب ل الل ه ج م يع ا و ل ا ت ف رق وا و اذ آ ر وا ن ع م ة الل ه ع ل ي ك م إ ذ آ ن ت م أ ع د اء ف ا ل ف ب

More information

IN THE LIGHT OF QURAN & HADITH SUICIDE IS FORBIDDEN (A RESEARCH OVERVIEW)

IN THE LIGHT OF QURAN & HADITH SUICIDE IS FORBIDDEN (A RESEARCH OVERVIEW) 29 IN THE LIGHT OF QURAN & HADITH SUICIDE IS FORBIDDEN (A RESEARCH OVERVIEW) Hafiz Shakir Mahmood 1 & Hussain Muhammad Qureshi 2 & Ahmad Hassan 3 1 Deptartment of Islamic Studies with Specialization in

More information

Madrasa Tajweedul Quran

Madrasa Tajweedul Quran Ijra - Explaining Tajweed Rules Notes for Teachers: Ijra of Tajweed rules is essential for pupils to fully understand the rules. Where pupils explain Tajweed rules in their own words, this creates a deeper

More information

Prayer for Beginners (part 2 of 2): A Description of the Prayer

Prayer for Beginners (part 2 of 2): A Description of the Prayer Prayer for Beginners (part 2 of 2): A Description of the Prayer Description: Islamic jurisprudence with regards to prayer which must be met in order for the prayer to be valid or beautified. By NewMuslims.com

More information

Upės Atharvavedoje : keli bruožai

Upės Atharvavedoje : keli bruožai Upės Atharvavedoje : keli bruožai Šarūnas ŠIMKUS Čia bus aptariama viena iš mitinių vandens sampratų vedose, įvardijama žodžiu ap- tekantis vanduo, upė. Tiksliau, vienoje iš vedų liturginiame sąvade Atharvaveda.

More information

AL-WIRDUL `AAM THE GENERAL LITANY. I seek refuge in Allah from Shaytan, the rejected one. In the Name of Allah, Most Gracious, Most Merciful.

AL-WIRDUL `AAM THE GENERAL LITANY. I seek refuge in Allah from Shaytan, the rejected one. In the Name of Allah, Most Gracious, Most Merciful. AL-FAISALIYYAH ISLAMIC MADRASAH 200 ADVANCE BOULEVARD, BRAMPTON, ONTARIO, L6T 4V4, CANADA TEL: (905) 790-8859 FAX: (905) 790-6734 EMAIL: SheikhFaisal@IslamicForum.net {W2000 / DHIKR 05 }

More information

Table of Contents Unit One: Islam is My Deen Unit Two: Aqeedah Unit Three: Aqeedah

Table of Contents Unit One: Islam is My Deen Unit Two: Aqeedah Unit Three: Aqeedah Table of Contents Unit One: Islam is My Deen Lesson 1 : We are Muslims Lesson 2 : Makkah Lesson 3 : Let us learn Quran: Surat Al-Fatihah Lesson 4 : Let us learn Akhlaq Lesson 5 : Let us Say Dua 8 11 14

More information

Blessings of Fasting (Islamic Discourse)

Blessings of Fasting (Islamic Discourse) ا ع و ذ ب اہ لل م ن الش ی ط ن الر ج ی م ا ل ح م د ہ ل ل ک م ا ھ و ا ھ ل ہ و الص ل وۃ و الس ل م ع ل ی س ی د و ل د اد م ک م ا ی ح ب و ی ر ض ی ب ا ن ی ص ل ی ع ل ی ہ In The Name Of Allah The Most Compassionate

More information

ALI 256: Spiritual and Jurisprudential aspects Salaat

ALI 256: Spiritual and Jurisprudential aspects Salaat ALI 256: Spiritual and aspects Salaat SESSION 4: Al-Sadiq Seminary Surrey, BC March 8, 2014/ Jumadi I 6, 1435 1 Getting closer to Allah thru Salat Allah instructs Nabi Musa (a) in Q 20:13 14: و أ ن ا اخ

More information

The seven ways of reading Suratu l-fatiha via the tariq of Imam al-shatibi,

The seven ways of reading Suratu l-fatiha via the tariq of Imam al-shatibi, The seven ways of reading Suratu l-fatiha via the tariq of Imam al-shatibi, by Muhammad Allie Khalfe. http://islamictext.wordpress.com The extract below, being a brief explanation of the seven modes of

More information

Gruodţio mėn. 43-ieji leidimo metai, nr December Vol 43, No. 3

Gruodţio mėn. 43-ieji leidimo metai, nr December Vol 43, No. 3 Gruodţio mėn. 43-ieji leidimo metai, nr.3 2015 December Vol 43, No. 3 Žynys is the official award-winning newsletter of the Colorado Lithuanian-American Community Pirmininko Ţodis L (CLAC) and is published

More information

Wudu & Salat (Part 1)

Wudu & Salat (Part 1) LESSON 2 Wudu & Salat (Part 1) www.discoverislam.co.uk 0207 4718 275 Today s Agenda Review of Last Week s Lesson (Lesson 1 - Shahadatayn) Lesson Two Wudu & Salat (Part 1) Obligatory and recommended actions

More information

Rabi`ul Awwal 3, 1438 H Fatah 3, 1395 HS December 3, 2016 CE

Rabi`ul Awwal 3, 1438 H Fatah 3, 1395 HS December 3, 2016 CE Rabi`ul Awwal 3, 1438 H Fatah 3, 1395 HS December 3, 2016 CE Qalqalah ) ق ل ق لة ( is a method of reading a letter by vibrating it because it has sukoon. There are five qalqalah letters: د ج ب ط ق Two

More information

HAJJ Presenter Name Presentation Date

HAJJ Presenter Name Presentation Date HAJJ 2017 Presenter Name Presentation Date Agenda JCSDG Overview Hajj in General Preparation for Hajj Requirement for all Hajjis Kinds of Hajj JCSDG Hajj Trip Program Q&A JCSDG Overview The Saudi Aramco

More information

Salah The Backbone of Islam

Salah The Backbone of Islam الحمد هلل الذ ي جعل الصالة للمؤمنين نورا وراحة وسرورا أحمد ه سبحان و حمد ا يليق بجال ل وأنيس وجه و وعظيم سلطان و و أ ش ه د أ ن ال إ ل و إ ال الل و و ح د ه ال ش ر يك ل و و ل ي الصالحين المتقين ولعبادت و

More information

ش ر ور أ ن ف س ن ا و م ن ل ل ھ و م ن ی ض ل ل ف لا ھ اد ي ل ھ و أ ش ھ د أ ن ھ د أ ن م ح مد ا ع ب د ه و ر س ول ھ

ش ر ور أ ن ف س ن ا و م ن ل ل ھ و م ن ی ض ل ل ف لا ھ اد ي ل ھ و أ ش ھ د أ ن ھ د أ ن م ح مد ا ع ب د ه و ر س ول ھ By Shah Khan, Ph.D. ش ر ور أ ن ف س ن ا و م ن ل ل ھ و م ن ی ض ل ل ف لا ھ اد ي ل ھ و أ ش ھ د أ ن ھ د أ ن م ح مد ا ع ب د ه و ر س ول ھ The topic of Husband-Wife relationship in a marriage is of very important

More information

Siddiqui Publications

Siddiqui Publications Tafseer-e-Siddiqui Its Fruits 66 Chapter 17 Basic Principles of Islam ( ) اه د ن ا الص ر اط ال م س ت ق يم ص ر اط ال ذ ين أ ن ع م ت ع ل ي ه م (O Allah!) Guide us on the right path. (01:06) The path of those

More information

Suggested Global Islamic Calendar By Khalid Shaukat, prepared for

Suggested Global Islamic Calendar By Khalid Shaukat, prepared for Suggested Global Islamic Calendar By Khalid Shaukat, prepared for The Experts Meeting to Study the Subject of Lunar Months Calculation among Muslims Allah subhanahu wa ta ala says in Qur an: Rabat 9-10

More information

ISTIGHFAAR Combined with The 99 Names of Allah

ISTIGHFAAR Combined with The 99 Names of Allah ISTIGHFAAR Combined with The 99 Names of Allah kwdwdsadsadsdsdfsfdswthis is a simple short Istighfaar formula to attain closeness to Allah and forgiveness of sins. The benefit of this formula is that a

More information

Grade-5 Quraanic Studies Lesson Plan

Grade-5 Quraanic Studies Lesson Plan Grade-5 Quraanic Studies Lesson Plan Week Class Time-45 minutes Topics Babul Ilm 01 Introduction and Orientation Introduce: 1. Teacher 2. Students Discuss: 1. Syllabus and Course Objectives 2. Discipline

More information

In the Name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful.

In the Name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful. Revealed in Makkah ب س م ال له ال رح م ن ال رح يم In the Name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful. و ال ع د ي ت ض ب حا 100:1 By the `Adiyat (steeds), snorting. ف الم ور ي ت ق د حا 100:2 Striking

More information

THE MESSAGES BEYOND MUNĀSABAT AL-ĀYĀT IN SURAH AL-GHĀSHIYAH (A Comparative Study between Ibrāhīm bin Umar al- Biqā ī And Muĥammad Ţāhir Ibn Āshūr)

THE MESSAGES BEYOND MUNĀSABAT AL-ĀYĀT IN SURAH AL-GHĀSHIYAH (A Comparative Study between Ibrāhīm bin Umar al- Biqā ī And Muĥammad Ţāhir Ibn Āshūr) THE MESSAGES BEYOND MUNĀSABAT AL-ĀYĀT IN SURAH AL-GHĀSHIYAH (A Comparative Study between Ibrāhīm bin Umar al- Biqā ī And Muĥammad Ţāhir Ibn Āshūr) Thesis Submitted to fulfill in Partial of the Requirements

More information

Knowing Allah (SWT) Through Nahjul Balagha. Khutba 91: Examining the Attributes of Allah

Knowing Allah (SWT) Through Nahjul Balagha. Khutba 91: Examining the Attributes of Allah Knowing Allah (SWT) Through Nahjul Balagha Khutba 91: Examining the Attributes of Allah Reminder when Participating in the Chat 1) Do not write any personal information in the chat box (involving your

More information

Statements which are Better than amassing Gold & Silver

Statements which are Better than amassing Gold & Silver Statements which are Better than amassing Gold & Silver Translated by Abbas Abu Yahya 1 - The Hadeeth Shaddad bin Aws -Radhi Allaahu anhu- said that the Messenger of Allaah - sallallaahu alayhi wa sallam-

More information

Muharram 23, 1439 H Ikha 14, 1396 HS October 14, 2017 CE

Muharram 23, 1439 H Ikha 14, 1396 HS October 14, 2017 CE Muharram 23, 1439 H Ikha 14, 1396 HS October 14, 2017 CE Qalqalah ) ق ل ق لة ( is a method of reading a letter by vibrating it because it has sukoon. There are five qalqalah letters: د ج ب ط ق Two categories

More information

Revision Sheet Level 3

Revision Sheet Level 3 Revision Sheet Level 3 A summary of all topics and the areas learnt this term. There will be an end of term test. Notes for Parents & Teachers This sheet is complimentary to the revision lesson already

More information

PRIMER Why should I give a khutbah on making the masjid more

PRIMER Why should I give a khutbah on making the masjid more PRIMER Why should I give a khutbah on making the masjid more inclusive to women? Research shows that women s issues are among the most pressing when it comes to American Muslims and their mosque communities.

More information

Surah al-kafiroon Chapter 109 Academy for Learning Islam (www.academyofislam.org) Shaykh Saleem Bhimji

Surah al-kafiroon Chapter 109 Academy for Learning Islam (www.academyofislam.org) Shaykh Saleem Bhimji Noble Qur an Surah al-kafiroon Chapter 109 Academy for Learning Islam (www.academyofislam.org) Shaykh Saleem Bhimji (saleem@al-mubin.org) Sūrah Al-Kāfirūn : Outline General details about this chapter.

More information

Rytų filosofijos mokymas(is) Vakaruose

Rytų filosofijos mokymas(is) Vakaruose Rytų filosofijos mokymas(is) Vakaruose Doc., dr. Agnė Budriūnaitė Vytauto Didžiojo universitetas Pagrindinės sąvokos: Rytų filosofija, daoizmas, intelektualinis kolonializmas, patirtinis žinojimas Santrauk

More information

Inheritance and Heirship

Inheritance and Heirship Tafseer-e-Siddiqui Its Fruits 160 Chapter 42 Inheritance and Heirship ( ) ن ص يب م م ا ت ر ك ال و ال د ان و الا ق ر ب ون و ل لن س اء ن ص ي ب للر ج ا ل م م ات ر ك ال و ال د ان و الا ق ر ب ون م م ا ق ل م

More information

Hajj. Class 2 12 th July Introduction

Hajj. Class 2 12 th July Introduction Hajj Class 2 12 th July 2017 Introduction The meaning of the word Hajj is قصد which means directing or heading to one direction / one goal/ one path without turning right and left. Our قصد should be for

More information

The special qualities of this Ummah.

The special qualities of this Ummah. ا ع و ذ ب اہ لل م ن الش ی ط ن الر ج ی م ا ل ح م د ہ ل ل ک م ا ھ و ا ھ ل ہ و الص ل وۃ و الس ل م ع ل ی س ی د و ل د اد م ک م ا ی ح ب و ی ر ض ی ب ا ن ی ص ل ی ع ل ی ہ Allah Almighty, in Whose Name we begin,

More information

Devynioliktoji pamoka Lesson 19

Devynioliktoji pamoka Lesson 19 Devynioliktoji pamoka Lesson 19 selma M6kytojas: Kas m il.l1 gali pasakyti, kas yra seima? Vytautas: Mokytojas: Labai gerai. As zinaii, kas yra seima: tevai if vaikai yra seima. MUS4 seimoj e dar yra if

More information

ALI 340: Elements of Effective Communication Session Six

ALI 340: Elements of Effective Communication Session Six Communication Session Six Imam Zaynul Abidin (a) when asked about speaking or silence, which was better, he said: For each of these two there are harms and when they are both safe from harm speaking is

More information

In the Name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful.

In the Name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful. Revealed in Makkah ب س م الل ه ال رح م ن ال رح يم In the Name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful. ت بت ی د ا أ ب ى ل ه ب و ت ب 111:1 Perish the two hands of Abu Lahab and perish he! م ا أ غ

More information

Race2Jannah-4: Quran Question Bank for Group D. Angel Jibreel (A)

Race2Jannah-4: Quran Question Bank for Group D. Angel Jibreel (A) Q# Question Answer 1 What is Al-Quran? 2 In which night, did the revelation of the Quran start? 3 In which language was the Quran revealed? Arabic 4 5 Who brought down the revelation to our Prophet (S)?

More information

B-Smart Arabic & Islamic Weekend Classes. April Newsletter Assalaamu alaykum wa rahmatullahi wa barakaatuh. Dear Parents/Guardians

B-Smart Arabic & Islamic Weekend Classes. April Newsletter Assalaamu alaykum wa rahmatullahi wa barakaatuh. Dear Parents/Guardians B-Smart Arabic & Islamic Weekend Classes Assalaamu alaykum wa rahmatullahi wa barakaatuh April Newsletter 2018 Dear Parents/Guardians We pray you are in the best of health and imaan. It s surreal that

More information

Explanation of the 3 Linked Chain Hadith of Imam Ad- Darami [255H] PT 2

Explanation of the 3 Linked Chain Hadith of Imam Ad- Darami [255H] PT 2 Explanation of the 3 Linked Chain Hadith of Imam Ad- Darami [255H] PT 2 Explanation of the 3 Linked Chain Hadith of Imam Ad-Darami [255H] بسم الله الرحمن الرحيم أ خ ب ر ن ا ي ز يد ب ن ه ار ون أ ن ب ا ن

More information

Contents. Transliteration Key إ أ) ء (a slight catch in the breath) غ gh (similar to French r)

Contents. Transliteration Key إ أ) ء (a slight catch in the breath) غ gh (similar to French r) Transliteration Key إ أ) ء (a slight catch in the breath) غ gh (similar to French r) (ئ f ف a ا throat) q (heavy k, from the ق b ب t ة) has an h sound at the end of k ك ة, ت a sentence) l ل thorn ) th

More information

The Prophet s Prayer

The Prophet s Prayer A Simple Guide To The Prophet s Prayer Step-By-Step & Illustrated Additional Chapters Prayer Times Conditions of the Prayer Performance of Ablution (wudū) Virtues of Prayer The Sin of Abandoning the Prayer

More information

ا ح د أ ز ح ا س اح ني ح ث ع ا ت س اح ث ا بس أ ج ع ني, أ ال إ إ ال ا و ح د ال ش س ه ا ه ا ح ك ا ج ني و أ ش ه د أ س د ب

ا ح د أ ز ح ا س اح ني ح ث ع ا ت س اح ث ا بس أ ج ع ني, أ ال إ إ ال ا و ح د ال ش س ه ا ه ا ح ك ا ج ني و أ ش ه د أ س د ب ا ح د أ ز ح ا س اح ني ح ث ع ا ت س اح ث ا بس أ ج ع ني, و أ ش ه د أ ال إ إ ال ا و ح د ال ش س ه ا ه ا ح ك ا ج ني و أ ش ه د أ س د ب و ج ب ح د ا ع ج د ا و ز س ى, أ ا بس ل ج ب و أ و ث س ث س ا و ع ط ف ب ف ب ه

More information

THE PRINCIPLES OF ISLAMIC PREACHING ACCORDING TO AL-QUR AN

THE PRINCIPLES OF ISLAMIC PREACHING ACCORDING TO AL-QUR AN i THE PRINCIPLES OF ISLAMIC PREACHING ACCORDING TO AL-QUR AN (A Semantic Analysis) THESIS Submitted to the Faculty of Ushuluddin As One of the Requirements Of Gaining Undergraduate Degree of Islamic Theology

More information

Benefits From Al-Istikharah Prayer Compiled & Translated by Abbas Abu Yahya

Benefits From Al-Istikharah Prayer Compiled & Translated by Abbas Abu Yahya O Allaah I request of You with Your knowledge, and by Your Power I seek capability, and I ask of you of your great favour, since indeed You are the One who is able while I am not, and You know and I do

More information

The Rights of a Muslim over another Muslim

The Rights of a Muslim over another Muslim The Rights of a Muslim over another Muslim The Rights of a Muslim over another Muslim بسم الله الرحمن الرحيم ع ن أ ب ى ه ر ي ر ة أ ن ر س ول الل ه -صلى الله عليه وسلم- ق ال : ح ق ال م س ل م ع ل ى ال م س

More information